19 jaar oude stokken met een zeer lage opbrengst. Een blend van Cabernet Sauvignon en Merlot druiven. Gedurende 7 maanden heeft de wijn gerijpt op (deels nieuwe) eikenhouten vaten. Dieppaars met robijnkleurige gloed. Elegant en complex met aroma’s van pruimen, rode bessen en specerijen. Tonen van drop en vanille. Goede balans met zachte, maar aanwezige […]
Lees verder… from Paul Mas Vignes de Nicole Cabernet Sauvignon/Merlot
De druiven komen van 16 en 18 jaar oude wijnstokken op klei en kalkhoudende bodem. Het is een blend van Chardonnay en Viognier druiven. De fermentatie duurt een maand onder een gecontroleerde temperatuur (15°C-17°C). Vanaf de tweede week van de fermentatie gaat de Chardonnay in nieuwe eiken vaten, waar hij het gistingsproces afrondt. 50% in […]
Lees verder… from Paul Mas Vignes de Nicole Chardonnay / Viognier
Gemaakt van 100% Chardonnay afkomstig van wijngaard Nicole in Montagnac. Het ontstelen van de druif, maceratie waarbij gedurende 3 uur lang contact is met de schil, pneumatisch persen en rekken bij 5°C. Vervolgens gaat 60% van de most in nieuwe Franse houten vaten, waar ze een maand lang fermenteren onder een lage temperatuur (16°C) en […]
Lees verder… from Paul Mas Reserve Chardonnay Single Vineyard Collection
De allerbeste wijnen van Paul Mas komen van het Estate, met druiven van de eigen wijngaarden, zoals deze Viognier met zijn aromatische, volle stijl. Deze wijn is gemaakt van 100% Viognier en de druiven zijn gedeeltelijk met de hand geplukt en gedeeltelijk ’s nachts machinaal om oxidatie te voorkomen. 15% van de wijn ondergaat een […]
Lees verder… from Paul Mas Viognier Réserve Single Vineyard Collection
Deze wijn is gemaakt van 100% Pinot Noir. De druiven worden ’s nachts machinaal geoogst om oxidatie te voorkomen. Na de malolactische fermentatie veroudert de wijn gedurende 5 maanden in eikenvaten, waarnaar hij gebotteld wordt. Heerlijk uitwaaierend rijp, zoet, ‘jammig’ sap in de smaak. De wijn rijpt 6 maanden op eiken. Elegante neus van kersen, […]
Lees verder… from Paul Mas Réserve Single Vineyard Collection Saint-Hilaire Pinot Noir
De Paul Mas Réserve serie bestaat uit cepagewijnen gemaakt van het fruit van top wijngaarden, elk met een eigen karakter, allen met een onmiskenbare Languedoc stijl. Deze wijn is gemaakt van 100% Merlot. De druiven worden ’s nachts machinaal geoogst. 70% van de blend veroudert in Amerikaans eikenvaten en 30% in Frans eikenvaten. Deze Merlot […]
Lees verder… from Domaines Paul Mas Réserve Single Vineyard Collection Merlot
15 jaar oude wijnstokken op een klei en kalkhoudende fossielbodem. Een blend van Cabernet Sauvignon en Syrah druiven. 50% van de blend is gedurende 8 maanden opgevoed op nieuwe eikenhouten vaten. Diep paarsrood van kleur met een robijnrode gloed. Complexe, intense neus met zwart fruit, viooltjes en leder gevolgd door aroma’s van hout, groene peper […]
Lees verder… from Paul Mas Vignes de Nicole Cabernet Sauvignon/Syrah
Deze Muscat de Saint Jean de Rivesaltes is een van de beste wijnen van het Domaine Paul Mas. De druiven zijn afkomstig uit de Languedoc en worden vroeg in de ochtend met de hand geplukt. Deze wijn is gemaakt van 100% Muscat. De fermentatie vindt plaats onder lage, gecontroleerde temperaturen, ongeveer 17°C maximum, gedurende 4 […]
Lees verder… from Paul Mas Muscat de Rivesaltes
Een blend van viognier, vermentino, pinot gris, macabeu, sauvignon blanc en colombard. Elk druivenras wordt apart gevinifieerd. Het ontstelen en het persen begint kort daarna. De most ondergaat gedurende 2 weken de fermentatie in roesvrij stalen tanks onder gecontroleerde temperatuur. Nadat het blenden klaar is rust de wijn gedurende 4 maanden op de lie. Een […]
Lees verder… from Le Blanc par Paul Mas
40% Grenache Gris, 20% Grenache Noir, 20% Pinot Gris, 10% Cinsault en 10% Caladoc. Het druivenras Caladoc is een redelijke onbekend Frans druivenras, een kruising van Grenache en Malbec/Cot welk voornamelijk zijn aangeplant in de Zuidelijke gebieden van de Languedoc. De verschillende druivenrassen worden na de oogst in de nacht apart gevinifieerd met een pneumatische […]
Lees verder… from Le Rosé par Paul Mas