Achtergrond
Menu
Line

Francois Xavier Lambert Gigondas Tradition

De wijngaard is in de familie sinds 1750, maar het was in 1920 dat overgrootvader François Xavier LAMBERT zijn eerste wijn vinifieerde in de kelder in Gigondas. Als negende generatie wijnbouwers zegt Jean Francois Gras dat hij het als zijn plicht voelt om deze historische familiekennis te combineren met een duurzame methode, om alle finesse en concentratie van de wijn tot uiting te brengen. Ideaal gelegen op klei-kalkbodems van oud alluvium met rode kiezelstenen, de complexiteit en rijkdom van dit terroir geeft het body,  de warmte en de volheid dat specifiek is voor de Gigondas. Het is van de Grenache-druivensoorten, Syrah en Mourvèdre dat de wijnen worden gemaakt; De leeftijd van de wijnstokken is gemiddeld 40 jaar en de opbrengst is laag. De combinatie van de terroir, de subtiele blend van druiven variëteiten die gepaard gaan met de aandachtige en constante zorg van de familie resulteren in wijnen met een grote aromatische finesse en een groot verouderingspotentieel. Na de oogst worden de wijnen 30 dagen bewaard in betonnen vaten, geroerd. De wijnen rijpen minimaal een jaar in oude eikenhouten vaten. De wijnen worden op natuurlijke wijze geklaard. Een depot zal na verloop van tijd zijn sporen achterlaten op de bodem van de flessen. 75% Grenache, 15% Syrah, 10% Mourvèdre. Deze wijn biedt een mix van rode en zwarte kersen in de neus, ondersteund door hints van zwarte olijven.  Het is vol en rijk in de mond, met rijpe tannines en een stevig, vol mondgevoel, daarna een aanhoudende fluwelen afdronk. Krachtig en stevig. Deze wijn heeft een bewaarpotentieel van 10 jaar.